|
Rosé wijnen - Frankrijk
|
€ 8.40
incl. BTW
|
Languedoc - Rousillon.
Domaine Laroche - Rosé de la Chevalière.
Dit is een typevoorbeeld van een droge rosé. Deze wijn met een mooie zalmroze kleur, zichtbaar door de feestelijke fles, wordt gemaakt van Grenache (60%) aangevuld met Syrah en Cinsault. Grenache brengt aroma's van rood fruit (aardbei en kers) en pompelmoes. Syrah voegt levendigheid en een fijne kruidige structuur toe, terwijl de Cinsault het palet vervolledigt met florale toetsen, wat deze wijn een mooie complexiteit en een romige textuur geeft. Perfect als aperitief en bij salades (niçoise), en een ideale begeleider van Aziatische gerechten. Past perfect bij alle sushi.
|
Rosé wijnen - Spanje
|
€ 5.90
incl. BTW
|
Carineña - Aragón. Paniza Rosado.
Lichte roze kleur met een fruitig aroma kenmerkend aan de Garnacha druif (100%), wat verwijst naar rijpe wilde bessen, aardbeien, frambozen en citrusfruit. In de mond voelt hij fris, soepel en vol met een heel vlotte afdronk. Heerlijk in combinatie met vis, pasta en gevogelte. Een breed inzetbare allemansvriend voor elke dag. De wijngaarden van dit wijnhuis liggen in het zuidelijke gebied van de Carineña (Aragón), een opkomend wijngebied tussen Madrid en Barcelona ten zuiden van Zaragoza. De temperaturen in dit hoge gebied zorgen voor goede kwaliteit druiven met de nodige stabiliteit. Wijnen van Paniza hebben een grote concentratie in kleur, smaak en aroma’s.
|
|
€ 10.50
incl. BTW
|
Somontano. Enate Rosado.
Meerdere malen
uitgeroepen tot roséwijn van het jaar! Deze rosé is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven. De met de hand geplukte, perfect rijpe, trossen worden ontsteelt en met de schillen geweekt. Net lang genoeg om de gewenste rosé kleur en fruitige smaak te verkrijgen. Deze rosé heeft een intense neus, zeer fruitig met uitgesproken aroma's van blauwe bosbes en framboos. In de mond krijgen we een volle, vlezige wijn met een lange, smakelijke afdronk. De wijn leent zich uitstekend bij gegrilde vis, kip, rijstgerechten, pasta's, paella, diverse tapas (vooral de jamon), kazen of als aperitief. Een klassieker met intense kleur en met een smaak die lang in je herinnering zal blijven.
|
|
|
|